Rolady z łososia i tuńczyka w sosie pomidorowym

wd2005

Autor:

Przepisów: 3584

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 g wędzonego tuńczyka
  • 200 g wędzonego łososia
  • 150 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 25 g czerwonego kawioru
  • 2 zielone ogórki
  • 1 gruby por
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • sól

Opis przygotowania

Por dokładnie umyć, pokroić w krążki, zalać 1 l lekko osolonej wody i zagotować. Zagotowany odcedzić i wydrążyć środki. Wydrążone środki wypełnić pokrojonym w plastry wędzonym łososiem oraz tuńczykiem. Dodać do tego czerwony kawior i przełożyć na talerz. Ogórki umyć, obrać ze skóry, pokroić w podłużne ćwiartki i dodać do całości. Bulion warzywny zagotować z przecierem pomidorowym w rondlu, doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać, ściągnąć z ognia i przelać do potrawy. Wszystko udekorować natką zielonej pietruszki.

0 komentarzy

Podobne przepisy