Farfalle z fasolą i musztardą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1876
Farfalle z fasolą i musztardą
fot. moonlightbulb / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g makaronu farfalle
  • 30 g zielonej fasolki szparagowej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka pełnoziarnistej musztardy francuskiej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól

Opis przygotowania:

Fasolkę pozbawić końcówek, umyć, pokroić na kawałki, a następnie zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Makaron farfalle zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować, odcedzić i połączyć z ugotowaną wcześniej fasolką. Czosnek obrać ze skóry i przepuścić przez praskę. Do przepuszczonego czosnku dodać oliwę z oliwek, sok cytrynowy oraz musztardę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, potem dodać do całości i ponownie wymieszać. Gotową potrawę przełożyć do miski.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów