Farfalle z fasolą i musztardą

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 30 g makaronu farfalle
  • 30 g zielonej fasolki szparagowej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka pełnoziarnistej musztardy francuskiej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól

Opis przygotowania

Fasolkę pozbawić końcówek, umyć, pokroić na kawałki, a następnie zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Makaron farfalle zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować, odcedzić i połączyć z ugotowaną wcześniej fasolką. Czosnek obrać ze skóry i przepuścić przez praskę. Do przepuszczonego czosnku dodać oliwę z oliwek, sok cytrynowy oraz musztardę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, potem dodać do całości i ponownie wymieszać. Gotową potrawę przełożyć do miski.

0 komentarzy

Podobne przepisy