Francuski deser

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 250 ml śmietany kremówki
  • 20 g truskawek
  • 6 okrągłych gotowych ciastek biszkoptowych
  • 5 g płatków migdałowych
  • 3 g rodzynek
  • 0,5 szklanki cukru pudru.

Opis przygotowania

Truskawki umyć, osaczyć z wody, usunąć szypułki, a miąższ pokroić w cienkie plastry. Rodzynki sparzyć 1 szklanką wrzącej wody, po czym osączyć z jej nadmiaru. Na tackę wyłożyć gotowe ciastka biszkoptowe i posypać sparzonymi rodzynkami. Następnie śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem na puszystą pianę. Ubitą przełożyć do szprycy i wycisnąć na powyższe składniki. Na koniec dodać do tego pokrojone truskawki oraz płatki migdałowe.

0 komentarzy

Podobne przepisy