Francuski deser

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1521
Francuski deser
fot. miriam_kato / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 ml śmietany kremówki
  • 20 g truskawek
  • 6 okrągłych gotowych ciastek biszkoptowych
  • 5 g płatków migdałowych
  • 3 g rodzynek
  • 0,5 szklanki cukru pudru.

Opis przygotowania:

Truskawki umyć, osaczyć z wody, usunąć szypułki, a miąższ pokroić w cienkie plastry. Rodzynki sparzyć 1 szklanką wrzącej wody, po czym osączyć z jej nadmiaru. Na tackę wyłożyć gotowe ciastka biszkoptowe i posypać sparzonymi rodzynkami. Następnie śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem na puszystą pianę. Ubitą przełożyć do szprycy i wycisnąć na powyższe składniki. Na koniec dodać do tego pokrojone truskawki oraz płatki migdałowe.

0 komenatrzy

Podobne przepisy