Fasola z ryżem

iwona

Autor:

Przepisów: 1792

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
  • 2 małe cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 pomidory bez skórki
  • 6 oliwek bez pestek
  • 4 łyżki oliwy
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • 4 łyżki tartego żółtego sera

Opis przygotowania

Rozgrzać oliwę i zeszklić na niej pokrojoną w kostkę cebulę z przeciśniętym czosnkiem. Następnie dodać pokrojone drobno pomidory, oliwki i smażyć wszystko około 10 minut, ciągle mieszając. Dodać ugotowany ryż, fasolę i koperek. Wymieszać i smażyć ok. 3 min. Wszystko przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać startym serem, na wierzch położyć masło i wszystko zapiec w mikrofalówce do momentu, aż ser się rozpuści.

1 komentarz

odpowiedz

a kiedy dodajemy fasolę?

Podobne przepisy

Moje konto

Podziel się