Jajka faszerowane łososiem, kalafiorem i majonezem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2408
Jajka faszerowane łososiem, kalafiorem i majonezem
fot. stu_spivack / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g wędzonego łososia
  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 mały kalafior
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • sól

Opis przygotowania:

Jajka włożyć do rondla, zalać 3 szklankami wody, ugotować na twardo i odcedzić. Kiedy są jeszcze gorące - bardzo ostrym, ciężkim nożem przeciąć je energicznym ruchem na połówki i wydrążyć środki, zostawiając całe skorupki. Następnie wydrążone środki pokroić na kawałki i przełożyć do miski. Łososia wędzonego pokroić w kostkę i dodać do pokrojonych jajek. Kalafiora umyć, pokroić na różyczki, po czym zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do składników. Dodać do tego majonez, doprawić do smaku szczyptą soli i wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć łyżeczką do wydrążonych skorupek od jajek. Całość posypać pokrojonym szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów