Sałatka niedzielna

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2917

Składniki:

  • 1 seler z natką
  • 1 banan
  • 1 zielony ogórek
  • 5 dag rodzynek
  • natka pietruszki
  • 4 łyżki sosu pomidorowego
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżka keczupu
  • sól i pieprz

Opis przygotowania:

Seler po umyciu pokroić na kawałki do 2 cm. Zalać wrzącą, lekko osoloną wodą i gotować przez 5 minut. Po ugotowaniu odcedzić i ostudzić. Obrać banana ze skórki i pokroić w talarki. Ogórka po obraniu pokroić w kostkę. Rodzynki sparzyć wrzątkiem, a następnie razem z pokrojonym bananem, ogórkiem i selerem wsypać do salaterki. Dodać śmietaną z łyżeczką keczupu, posypać pieprzem oraz solą do smaku i wszystko dobrze wymieszać. Gotową sałatkę podawać posypaną natką pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów