Enoki smażone z serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2147
Enoki smażone z serem
fot. pelican / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 100 g grzybów enoki
  • 5 g tartego sera żółtego
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Grzyby enoki oraz szczypiorek dokładnie umyć i osączyć z wody. Osączone z wody grzyby pozbawić stopek, a szczypiorek pokroić drobno. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać grzyby enoki, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć przez 2 minuty pod przykryciem. Potem obsypać je tartym serem żółtym i smażyć przez 3 minuty. Gotowe ściągnąć z ognia przełożyć na talerz i posypać pokrojonym szczypiorkiem.

1 komentarz

troszke zmodyfikowalam ten przepis dodajac platki migdalowe i zamieniajac zwykly ser na parmezan i wyszlo bosko pyszne mmmmmm....dzieki za inspiracje :) grzybki wrzucam na liste zakupowa

Podobne przepisy