Pita z szynką i serem pleśniowym

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 20 g szynki szwarcwaldzkiej
  • 20 g sera pleśniowego brie
  • 2 chlebki pita
  • 2 liście sałaty
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 0,5 szklanki ciepłej wody

Opis przygotowania

Sałatę umyć, osączyć z wody i pokroić w podłużne plastry. Szynkę również pokroić w podłużne plastry (takie, jak pokrojonej sałaty). Ser pleśniowy pokroić w cienkie plastry. Chlebki pita namoczyć ciepłą wodą, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni, piec przez 1 minutę, po czym wyciągnąć z piekarnika i pokroić tak samo jak poprzednie składniki. Na pokrojone chlebki pita przełożyć plastry szynki, potem wysmarować keczupem, przełożyć sałatą i dodać do tego pokrojony ser pleśniowy. Całość zawinąć w rulony, spiąć małymi wykałaczkami i przełożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy