Gulaszowa

magdam

Autor:

Przepisów: 90

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Gulaszowa

    Dodane przez: wd2005

    roolrool / CC-BY 2.0

Składniki

  • 60 dag mięsa wołowego z łopatki bez kości
  • 20 dag obranych ziemniaków
  • 1 kostka bulionu wołowego
  • 1 opakowanie mrożonych warzyw, np. leczo
  • 10 dag pomidorów z puszki
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • odrobina ostrej papryki
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 łyżka oleju
  • sól

Opis przygotowania

Mięso umyj, pokrój w kostkę, posól i obsmaż na smalcu. Przełóż do rondla, zalej 2 szklankami wody, dodaj kostkę bulionową i gotuj do momentu, aż będzie prawie miękkie. Odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce. Następnie znów zagotuj, dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj na małym ogniu. Mieszankę warzyw smaż (bez rozmrażania) przez około 4 minuty na oleju. Pod koniec smażenia dodaj pokrojone pomidory. Zdejmij z ognia i posyp papryką. Wymieszaj. Gdy ziemniaki będą prawie miękkie, dodaj mieszankę z pomidorami. Gotuj. Dodaj sól i paprykę.

0 komentarzy