Warzywa grillowane z makaronem sojowym

wd2005

Autor:

Przepisów: 3548

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 20 g makaronu sojowego nitki
  • 8 kolb miniaturowej kukurydzy
  • 8 szt. okry (ketmia jadalna)
  • 6 rzodkiewek
  • 2 żółte papryki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 pory małe
  • 1 cebula
  • sól

Opis przygotowania

Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać ze skóry i pokroić na ćwiartki. Kolby kukurydzy obrać z liści. Rzodkiewki pozbawić liści. Następnie całe oraz pokrojone warzywa przełożyć na aluminiowa tackę do grilla, oprószyć szczyptą soli i piec na rozpalonym grillu do czasu, aż warzywa się przyrumienią. Wtedy przełożyć je na talerz. Makaron ryżowy zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować, odcedzić i dodać do całości. Składniki zalać oliwą z oliwek, wymieszać i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy