Warzywa grillowane z makaronem sojowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1880
Warzywa grillowane z makaronem sojowym
fot. nyaa_birdies_perch / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 20 g makaronu sojowego nitki
  • 8 kolb miniaturowej kukurydzy
  • 8 szt. okry (ketmia jadalna)
  • 6 rzodkiewek
  • 2 żółte papryki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 pory małe
  • 1 cebula
  • sól

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać ze skóry i pokroić na ćwiartki. Kolby kukurydzy obrać z liści. Rzodkiewki pozbawić liści. Następnie całe oraz pokrojone warzywa przełożyć na aluminiowa tackę do grilla, oprószyć szczyptą soli i piec na rozpalonym grillu do czasu, aż warzywa się przyrumienią. Wtedy przełożyć je na talerz. Makaron ryżowy zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować, odcedzić i dodać do całości. Składniki zalać oliwą z oliwek, wymieszać i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów