Wieprzowina z papryką i orzeszkami pinii

wd2005

Autor:

Przepisów: 3640

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Wieprzowina z papryką i orzeszkami pinii

    Dodane przez: wd2005

    pelican / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 300 g polędwicy wieprzowej
  • 5 g orzeszków pinii
  • 3 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 zielone papryki chili
  • 1 czerwona sałata
  • 1 łyżka maki kukurydzianej
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa oraz mięso umyć i osączyć z wody. Sałatę wyłożyć na talerz. Polędwicę wieprzową pokroić w cienkie plastry. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojone mięso, oprószyć pieprzem, solą, mąką kukurydzianą, po czym dodać do tego orzeszki pinii i razem smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w cienkie plastry, i dodać do smażonych składników. Całość smażyć pod przykryciem do miękkości mięsa, a potem ściągnąć z ognia i dodać do sałaty.

0 komentarzy

Podobne przepisy