Tuńczyk z kawiorem i sosem czosnkowym

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 260 g filetów ze świeżego tuńczyka
  • 15 g czarnego kawioru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 garść świeżego szpinaku
  • biały pieprz
  • sól
  • Na sos czosnkowy:
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta soli

Opis przygotowania

Filety z tuńczyka oraz szpinak umyć i osączyć z wody. Następnie filety podzielić na porcje i przełożyć na talerz. Oprószyć je pieprzem, solą i nałożyć na nie czarny kawior. Całość zalać 1 łyżką oliwy z oliwek.
Przygotować sos czosnkowy: czosnek obrać i przepuścić przez praskę. Do przepuszczonego czosnku wlać jogurt, doprawić do smaku szczyptą soli, po czym dokładnie wymieszać i dodać do potrawy.
Wszystko posypać świeżym szpinakiem i polać kolejną łyżką oliwy z oliwek.

0 komentarzy

Podobne przepisy