Homar w sosie sojowym

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 100 ml sosu sojowego
  • 5 dag kiełków rzodkiewki
  • 2 białe rzodkwie
  • 2 czerwone papryczki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 homar mrożony
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Rzodkiew białą zalać 3 szklankami lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Odcedzoną rzodkiew oraz czerwone papryczki przełożyć na rozgrzany olej na patelni i smażyć do czasu, aż składniki się przyrumienia. Kiełki rzodkiewki sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Homara rozmrozić, po czym włożyć do gotującej się, lekko osolonej wody i gotować przez 3 minuty. Potem odcedzić, przeciąć odpowiednimi nożycami na połówki i wyłożyć na talerz. Dodać do tego smażone warzywa i sparzone wrzątkiem kiełki rzodkiewki. Całość zalać gotowym sosem sojowym.

0 komentarzy

Podobne przepisy