Pudding z mango

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • 2 duże dojrzale mango
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka żelatyny spożywczej
  • 1 szklanka mleka skondensowanego
  • 1 malina do dekoracji
  • 1 gałązka świeżej mięty do dekoracji
  • 0,5 szklanki wrzącej wody

Opis przygotowania

Owoce oraz mięte umyć i osączyć z wody. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ zmiksować mikserem na jednolitą masę (niewielką część miąższu pozostawić do dekoracji deseru). Żelatynę spożywcza rozpuścić w gorącej wodzie trzepaczką, aby nie było grudek, potem wsypać do tego cukier i dokładnie wymieszać. Następnie do wymieszanych składników dodać zmiksowane mango, wlać mleko skondensowane i całość dokładnie wymieszać, po czym na 2 godziny wstawić do lodówki. Po tym czasie deser wyciągnąć i przyozdobić pozostałym mango, maliną oraz miętą.

0 komentarzy

Podobne przepisy