Pudding z mango

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1210
Pudding z mango
fot. InterContinental Hong Kong / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 2 duże dojrzale mango
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka żelatyny spożywczej
  • 1 szklanka mleka skondensowanego
  • 1 malina do dekoracji
  • 1 gałązka świeżej mięty do dekoracji
  • 0,5 szklanki wrzącej wody

Opis przygotowania:

Owoce oraz mięte umyć i osączyć z wody. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ zmiksować mikserem na jednolitą masę (niewielką część miąższu pozostawić do dekoracji deseru). Żelatynę spożywcza rozpuścić w gorącej wodzie trzepaczką, aby nie było grudek, potem wsypać do tego cukier i dokładnie wymieszać. Następnie do wymieszanych składników dodać zmiksowane mango, wlać mleko skondensowane i całość dokładnie wymieszać, po czym na 2 godziny wstawić do lodówki. Po tym czasie deser wyciągnąć i przyozdobić pozostałym mango, maliną oraz miętą.

0 komenatrzy

Podobne przepisy