Tofu z boczkiem w sosie sojowym

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 100 ml ciemnego sosu sojowego
  • 40 g białego tofu
  • 15 g wędzonego boczku
  • 3 łyżki oleju
  • 2 cm imbiru
  • 1 dymka
  • pęczek szczypiorku
  • sól

Opis przygotowania

Szczypiorek umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Tofu pokroić na równe części. Boczek pokroić w kostkę. Imbir oraz dymkę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Następnie rozgrzać olej na patelni i dodać pokrojony imbir. Smażyć przez 30 sekund, potem dodać do tego kawałki tofu i zrumienić z każdej strony. Zrumienione przełożyć do miski. Pokrojony boczek przełożyć na rozgrzana patelnię bez tłuszczu, również przyrumienić, po czym dodać do potrawy. Całość zalać sosem sojowym i posypać pokrojoną dymką oraz szczypiorkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy