Ceviche z morszczuka

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 g filetów ze świeżego morszczuka
  • 100 ml soku z limonki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 czerwona papryka chili
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki białego pieprzu
  • natka zielonej papryki

Opis przygotowania

Filety z morszczuka oraz warzywa umyć i osączyć z wody. Następnie filety pokroić w cienkie plastry i przełożyć do miski. Do pokrojonych filetów wlać sok z limonki, ocet winny i oliwę z oliwek. Następnie dodać do tego obraną i pokrojoną w plastry cebulę oraz paprykę chili. Wszystko doprawić do smaku białym pieprzem oraz solą, wymieszać i odstawić na 5 godzin do lodówki. Po tym czasie rybę wyciągnąć z lodówki, posypać natką zielonej pietruszki i podawać do spożycia.

0 komentarzy

Podobne przepisy