Tosty z jajkiem i dżemem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3580

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.
  • Tosty z jajkiem i dżemem

    Dodane przez: wd2005

    jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki

  • 3 kromki chleba tostowego
  • 3 jajka
  • 3 łyżeczki dżemu truskawkowego, niskosłodzonego
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Chleb tostowy pozbawić skórek i zrumienić z obu stron na rozgrzanym oleju na patelni. Po zrumienieniu dwóch stron, wbić do tego jajka i oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu. Całość smażyć do czasu, aż jajka się zetną. Wtedy wszystko ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i dodać dżem niskosłodzony, a na koniec udekorować natką zielonej pietruszki.

0 komentarzy

Podobne przepisy