Tosty z jajkiem i dżemem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1323
Tosty z jajkiem i dżemem
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 3 kromki chleba tostowego
  • 3 jajka
  • 3 łyżeczki dżemu truskawkowego, niskosłodzonego
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Chleb tostowy pozbawić skórek i zrumienić z obu stron na rozgrzanym oleju na patelni. Po zrumienieniu dwóch stron, wbić do tego jajka i oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu. Całość smażyć do czasu, aż jajka się zetną. Wtedy wszystko ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i dodać dżem niskosłodzony, a na koniec udekorować natką zielonej pietruszki.

0 komenatrzy

Podobne przepisy