Nachos z guacamole i pomidorami

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Nachos z guacamole i pomidorami

    Dodane przez: arek

    jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki

  • 200 g nachos tortilla chips
  • 4 pomidory lima
  • natka jarmużu
  • Na guacamole:
  • 2 awokado
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Pomidory, awokado oraz natkę jarmużu umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić na połówki, przełożyć na talerz i dodać do nich chipsy nachos. Połowę natki jarmużu pokroić drobno i przełożyć do miski, a drugą połowę pozostawić w całości do dekoracji potrawy. Przygotować guacamole: awokado obrać ze skóry, przekroić, usunąć pestkę, a miąższ rozetrzeć widelcem na drobną masę. Roztartą masę dodać i do pokrojonego jarmużu wraz z obraną oraz pokrojoną w kostkę cebulą. Wszystko zalać sokiem z limonki, doprawić do smaku pieprzem i solą, dokładnie wymieszać i przełożyć na chipsy nachos.
Potrawę udekorować pozostałym jarmużem.

0 komentarzy

Podobne przepisy