Przegrzebki w sosie sojowym z imbirem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3548

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 200 ml gotowego sosu sojowego ciemnego
  • 4 przegrzebki mrożone
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 por
  • 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
  • sól

Opis przygotowania

Por umyć, osączyć z wody i pokroić go w cienkie krążki. Przegrzebki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, muszli, po czym zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i zagotować. Zagotowane odcedzić i przełożyć na talerzyki. Czosnek obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do przegrzebek. Dodać do tego pokrojonego pora, po czym wszystko zalać sosem sojowym zmieszanym z imbirem.

0 komentarzy

Podobne przepisy