Udka kurczaka z pieczarkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2646
Udka kurczaka z pieczarkami
fot. manda_wong / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g pieczarek
  • 4 łyżki oleju
  • 3 łyżki masła
  • 2 udka z kurczaka
  • 2 cm świeżego imbiru
  • 1 łyżeczka przyprawy Warzywko
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Pieczarki oraz udka umyć i osączyć z wody. Pieczarki oczyścić, po czym pokroić w cienkie plastry. Czosnek oraz cebulę obrać ze skóry i zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni. Do zeszklonych składników dodać obrany i pokrojony drobno imbir i smażyć przez 1 minutę na małym ogniu. Potem dodać do tego pokrojone pieczarki, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, dodać przyprawę Warzywko i smażyć przez 3 minuty na średnim ogniu. Gotowe ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Udka z kurczaka oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć do miękkości pod przykryciem. Usmażone połączyć z pieczarkami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów