Wołowina z mango i pomidorem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2347
Wołowina z mango i pomidorem
fot. manda_wong / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g łopatki wołowej
  • 2 mango
  • 2 pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 łyżeczka przypraw do mięs
  • pęczek szczypiorku
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Wołowinę, mango oraz warzywa umyć i osączyć z wody. Szczypiorek pokroić drobno. Pomidory pokroić w drobną kostkę. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę. Wołowinę pokroić w kostkę. Następnie rozgrzać 4 łyżki oleju na patelni, dodać drobno pokrojony czosnek i zeszklić. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojoną wołowinę, doprawić do smaku pieprzem oraz solą i smażyć pod przykryciem do miękkości. Gotowe mięso osączyć z tłuszczu, wymieszać z pokrojonymi składnikami i przełożyć na talerz. Wszystko polać sokiem z limonki

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów