Komosa ryżowa z migdalami, pomidorem i mietą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3121
Komosa ryżowa z migdalami, pomidorem i mietą
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 600 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 15 g płatków migdałowych
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 szklanki komosy
  • 2 granaty
  • 2 pomidory
  • 1 łyżka soku z limonki
  • garść świeżej mięty
  • natka kolendry
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Warzywa oraz granaty umyć i osaczyć z wody. Kolendrę oraz miętę pokroić drobno, dodać do tego nasiona z granatów oraz pokrojone w kostkę pomidory. Płatki migdałowe przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, smażyć przez 30 sekund, po czym ściągnąć z ognia i dodać do pozostałych składników. Komosę ryżową opłukać pod bieżąca wodą, osączyć z jej nadmiaru, zalać bulionem warzywnym i ugotować na sypko. Ugotowaną dodać do całości. Wszystko zalać oliwą z oliwek zmieszaną z sokiem z limonki, doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów