Tuńczyk z serem i szczypiorkiem w sosie sojowym

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Tuńczyk z serem i szczypiorkiem w sosie sojowym

    Dodane przez: iwona

    pelican / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 200 ml gotowego sosu sojowego ciemnego
  • 40 g wędzonego tuńczyka
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki drobno tartego sera żółtego
  • 2 pęczki drobnego szczypiorku

Opis przygotowania

Szczypiorek umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Tuńczyka pokroić w cienkie plastry i przełożyć do miski. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do ryby. Całość oprószyć tartym serem żółtym i zalać sosem sojowym. Następnie wszystko posypać pokrojonym szczypiorkiem i na 1,5 godziny wstawić do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć i podawać do spożycia.

0 komentarzy

Podobne przepisy