Orecchiette z keczupem i serem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3243

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 100 ml łagodnego keczupu
  • 30 g makaronu orecchiette
  • 20 g sera ricotta
  • 4 liście świeżej bazylii do dekoracji
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • sól

Opis przygotowania

Bazylię umyć i osaczyć z wody. Makaron orecchiette zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wyłożyć na talerz. Następnie rozgrzać olej na patelni, dodać obrany i przepuszczony przez praskę czosnek i zeszklić. Do zeszklonego czosnku dodać ser ricotta, smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu, po czym wlać do tego keczup i doprowadzić do wrzenia. Następnie wszystko ściągnąć z ognia i dodać do makaronu. Potrawę udekorować świeża bazylią.

0 komentarzy

Podobne przepisy

Moje konto

Podziel się