Orecchiette z keczupem i serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1759
Orecchiette z keczupem i serem
fot. loloieg / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 100 ml łagodnego keczupu
  • 30 g makaronu orecchiette
  • 20 g sera ricotta
  • 4 liście świeżej bazylii do dekoracji
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • sól

Opis przygotowania:

Bazylię umyć i osaczyć z wody. Makaron orecchiette zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wyłożyć na talerz. Następnie rozgrzać olej na patelni, dodać obrany i przepuszczony przez praskę czosnek i zeszklić. Do zeszklonego czosnku dodać ser ricotta, smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu, po czym wlać do tego keczup i doprowadzić do wrzenia. Następnie wszystko ściągnąć z ognia i dodać do makaronu. Potrawę udekorować świeża bazylią.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów