Tofu smażone z serem i łososiem

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 40 g tofu
  • 30 g wędzonego łososia
  • 5 g tartego sera żółtego
  • 2 łyżki soku z limonki
  • natka zielonej pietruszki
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól

Opis przygotowania

Łososia wędzonego pokroić w cienkie plastry. Natkę pietruszki umyć i osączyć z wody. Tofu pokroić w duża kostkę, po czym w kostkach zrobić wgłębienie łyżką. Wgłębienie napełnić tartym serem żółtym, oprószyć szczypta soli i smażyć na złoty kolor w mocno rozgrzanym, głębokim oleju. Usmażone ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz. Dodać do tego wędzonego łososia, a wszystko polać sokiem z limonki i udekorować natką zielonej pietruszki.

1 komentarz

odpowiedz

Polecam do smażenia takich potraw olej z ryżu:)

Podobne przepisy