Łosoś z kawiorem i rzepą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1106
Łosoś z kawiorem i rzepą
fot. wEnDaLicious / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 40 g wędzonego łososia
  • 20 g czerwonego kawioru
  • 2 białe rzepy
  • 4 liście salaty strzępiastej
  • sól

Opis przygotowania:

Sałatę strzępiastą oraz rzepę umyć i osączyć z wody. Następnie sałatę wyłożyć na talerz. Rzepę obrać ze skóry, pokroić w plastry o grubości 1 cm, oprószyć szczyptą soli i dodać do sałaty. Łososia pokroić w cienkie plastry i dodać do pozostałych składników wraz z kawiorem.

0 komenatrzy

Podobne przepisy