Kalafior smażony z tofu

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 40 g tofu
  • 4 łyżki oleju
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki keczupu łagodnego
  • 1 kalafior
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Kalafiora umyć, podzielić na różyczki, po czym zalać 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić. Tofu pokroić w dużą kostkę. Następnie rozgrzać mocno olej na patelni, dodać kalafiora, oprószyć bułką tartą, solą oraz pieprzem, po czym dodać pokrojone tofu i całość smażyć na średnim ogniu na zloty kolor. Usmażone składniki osączyć z tłuszczu i przełożyć do miseczki. Całość polać keczupem i posypać pokrojonym szczypiorkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy