Mrożone banany w czekoladzie z miodem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 150 g miodu lipowego
  • 4 łyżki masła orzechowego
  • 2 banany

Opis przygotowania

Banany umyć, obrać ze skóry, odciąć końcówki, a miąższ nadziać na patyczki od lodów. Czekoladę pokruszyć na drobne kawałki, wyłożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i rozpuścić ją. Do rozpuszczonej czekolady włożyć banany i obtoczyć na całej powierzchni, po czym wstawić do lodówki, aby czekolada zastygła. Kiedy to nastąpi, całość wyciągnąć z lodówki, nałożyć masło orzechowe i polać miodem lipowym.

0 komentarzy

Podobne przepisy