Grzanki z pulpetami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1696
Grzanki z pulpetami
fot. VirtualErn / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 500 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 400 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 4 kromki chleba
  • 2 łyżki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • przecieru pomidorowego
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Cebulę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone połączyć z pokrojoną cebulą, wbić do tego jajko, doprawić do smaku pieprzem oraz solą, wymieszać i uformować ręcznie małe pulpety. Następnie przełożyć je do rondla, zalać wszystko bulionem warzywnym i zagotować do miękkości. Potem odcedzić i wyłożyć na talerz. Dodać do tego przecier pomidorowy i posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać kromki chleba i usmażyć grzanki z obu stron. Gotowe grzanki dodać do całości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów