Enoki z grillowaną cielęciną

wd2005

Autor:

Przepisów: 3638

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Enoki z grillowaną cielęciną

    Dodane przez: wd2005

    avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 400 g polędwicy z cielęciny
  • 20 g grzybów enoki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 pomidory
  • 1 brokuł
  • 1 łyżka sosu sojowego jasnego
  • 1 cebula
  • 1 czerwona sałata
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę oraz pomidory przełożyć na talerz. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do warzyw, po czym wszystko polać 2 łyżkami oliwy z oliwek i oprószyć szczyptą soli. Polędwicę cielęcą pokroić w cienkie plastry i oprószyć pieprzem oraz solą. Grzyby enoki oraz brokuła opłukać pod bieżącą wodą. Grzyby zalać 0,5 l lekko osolonej wody, szybko zagotować na średnim ogniu i odcedzić. Brokuła podzielić na różyczki, zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Następnie oba składniki zawinąć w plastry polędwicy i przełożyć na tackę aluminiową od grilla. Wszystko zalać oliwą z oliwek wymieszaną z sosem sojowym i piec na rozpalonym grillu do miękkości. W czasie pieczenia mięso podlewać wytworzonym sosem. Gotowe ściągnąć z grilla i dodać do składników.

0 komentarzy

Podobne przepisy