Gulasz grzybowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 2230
Gulasz grzybowy
fot. miikkahoo / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 kg grzybów
  • 2 cebule
  • 4 średnie pomidory
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1 szklanka rosołu
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Grzyby oczyść, umyj i pokrój. Cebulę obierz i pokrój w plastry. Pomidory sparz i obierz ze skóry. Na rozgrzanym oleju obsmaż grzyby z cebulą, wlej rosół, dodaj pomidory i przyprawy i duś około 20 minut. Mąkę rozmieszaj z 1/2 szklanki wody, wlej do gulaszu i zagotuj.

Autor: magdam

3 komentarze

Myślę, że będzie smaczne, czekam na sezon grzybowy, zrobię ten gulasz napewno.

Zrobiłam ten gulasz , bardzo smaczny.

cieszę się, że smakowało!

Podobne przepisy