Gulasz grzybowy

magdam

Autor:

Przepisów: 90

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

średni

Czas:

Porcje:

5-6 os.
  • Gulasz grzybowy

    Dodane przez: wd2005

    miikkahoo / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 1 kg grzybów
  • 2 cebule
  • 4 średnie pomidory
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1 szklanka rosołu
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Grzyby oczyść, umyj i pokrój. Cebulę obierz i pokrój w plastry. Pomidory sparz i obierz ze skóry. Na rozgrzanym oleju obsmaż grzyby z cebulą, wlej rosół, dodaj pomidory i przyprawy i duś około 20 minut. Mąkę rozmieszaj z 1/2 szklanki wody, wlej do gulaszu i zagotuj.

3 komentarze

odpowiedz

Zrobiłam ten gulasz , bardzo smaczny.

odpowiedz

cieszę się, że smakowało!

odpowiedz

Myślę, że będzie smaczne, czekam na sezon grzybowy, zrobię ten gulasz napewno.

Podobne przepisy