Przegrzebki z brzoskwiniami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1584
Przegrzebki z brzoskwiniami
fot. stu_spivack / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 przegrzebki
  • 4 dag kiełków czerwonego buraka
  • 3 brzoskwinie
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 sałata strzępiasta
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa oraz brzoskwinie umyć i osączyć z wody. Kiełki buraka sparzyć 1 szklanka wrzącej wody i osaczyć z jej nadmiaru. Sałatę strzępiastą wyłożyć na talerz. Przegrzebki odciąć od muszli, oczyścić i dokładnie opłukać Brzoskwinie przekroić, usunąć pestki, dwie pokroić drobno i zmiksować mikserem, a jedną pokroić w ćwiartki i pozostawić do dekoracji potrawy. Rozgrzać olej na patelni, dodać zmiksowane brzoskwinie i wymieszać. Następnie dodać do tego oczyszczone przegrzebki, oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć przez 3 minuty z obu stron. Gotowe przełożyć na talerz wraz z wytworzonym sosem. Całość posypać kiełkami buraka czerwonego i udekorować pokrojona brzoskwinią.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów