Przegrzebki z brzoskwiniami

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 przegrzebki
  • 4 dag kiełków czerwonego buraka
  • 3 brzoskwinie
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 sałata strzępiasta
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa oraz brzoskwinie umyć i osączyć z wody. Kiełki buraka sparzyć 1 szklanka wrzącej wody i osaczyć z jej nadmiaru. Sałatę strzępiastą wyłożyć na talerz. Przegrzebki odciąć od muszli, oczyścić i dokładnie opłukać Brzoskwinie przekroić, usunąć pestki, dwie pokroić drobno i zmiksować mikserem, a jedną pokroić w ćwiartki i pozostawić do dekoracji potrawy. Rozgrzać olej na patelni, dodać zmiksowane brzoskwinie i wymieszać. Następnie dodać do tego oczyszczone przegrzebki, oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć przez 3 minuty z obu stron. Gotowe przełożyć na talerz wraz z wytworzonym sosem. Całość posypać kiełkami buraka czerwonego i udekorować pokrojona brzoskwinią.

0 komentarzy

Podobne przepisy