Sum z kukurydzą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3374
Sum z kukurydzą
fot. stu_spivack / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g filetów z suma
  • 400 g kukurydzy w zalewie
  • 6 łyżek oleju
  • 3 g suszonych pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki soku z cytrynu
  • 1 cebula
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Filety z suma umyć, osaczyć z wody, oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć na rumiany kolo z obu stron na 4 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni. Usmażone osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz. Następnie polać usmażoną rybę sokiem cytrynowym i wyłożyć na nią masło. Suszone pomidory sparzyć 1 szklanką wrzącej wody, po czym osączyć z jej nadmiaru. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, dodać obraną i pokrojoną drobno cebulę oraz czosnek i zeszklić. Do zeszklonych składników dodać osączoną z zalewy kukurydzę, sparzone, suszone pomidory oraz szczypiorek. Wszystko doprawić do smaku przyprawami i smażyć przez 2 minuty na średnim ogniu. Gotowe ściągnąć z ognia i dodać do ryby.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów