Bażant z rożna

wd2005

Autor:

Przepisów: 3639

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

średni

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 1 bażant do 1,5 kg
  • 100 g wędzonej słoniny
  • 1 masło roślinne
  • przyprawa do dziczyzny lub do drobiu
  • sól i pieprz
  • 1 czosnek

Opis przygotowania

Bażanta po oczyszczeniu i umyciu natrzeć pieprzem, solą i naszpikować słupkami pokrojonej w słupki słoniny. Do wnętrza bażanta włożyć pokrojony drobno czosnek i nadziać go na rożen. W czasie pieczenia mięso smarować masłem roślinnym i posypać przyprawami. Mięso piec do miękkości. Po upieczeniu pokroić na części i podawać z z rożnymi sosami do mięs.

0 komentarzy

Podobne przepisy