Pulpety rybne w mleku kokosowym

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2911
Pulpety rybne w mleku kokosowym
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 ml mleka kokosowego
  • 350 filetów mrożonych z dorsza
  • 2 łyżeczki cukru palmowego
  • 1 bakłażan
  • 1 czerwona papryka
  • 0,5 łyżeczki curry
  • pęczek rukoli
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Bakłażana obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w cienkie plastry. Filety rybne umyć, rozmrozić, pokroić w drobną kostkę i utłuc w moździerzu na jednolitą masę. Następnie masę doprawić do smaku pieprzem oraz solą, wymieszać i uformować ręcznie małe pulpety. Uformowane przełożyć do garnka, dodać do tego pokrojone warzywa oraz rukolę, po czym całość zalać mlekiem kokosowym i gotować na średnim ogniu do miękkości składników. W czasie gotowania wlać sos sojowy, dodać cukier palmowy oraz curry i dokładnie wymieszać. Gotową potrawę doprawić do smaku przyprawami, ściągnąć z ognia i przelać na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów