Pulpety rybne w mleku kokosowym

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 ml mleka kokosowego
  • 350 filetów mrożonych z dorsza
  • 2 łyżeczki cukru palmowego
  • 1 bakłażan
  • 1 czerwona papryka
  • 0,5 łyżeczki curry
  • pęczek rukoli
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Bakłażana obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w cienkie plastry. Filety rybne umyć, rozmrozić, pokroić w drobną kostkę i utłuc w moździerzu na jednolitą masę. Następnie masę doprawić do smaku pieprzem oraz solą, wymieszać i uformować ręcznie małe pulpety. Uformowane przełożyć do garnka, dodać do tego pokrojone warzywa oraz rukolę, po czym całość zalać mlekiem kokosowym i gotować na średnim ogniu do miękkości składników. W czasie gotowania wlać sos sojowy, dodać cukier palmowy oraz curry i dokładnie wymieszać. Gotową potrawę doprawić do smaku przyprawami, ściągnąć z ognia i przelać na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy