Jagnięcina duszona z ziołami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 4033
Jagnięcina duszona z ziołami
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1,5 kg jagnięciny
  • 10 dag boczku
  • 3-4 łyżki octu
  • 2 listki laurowe
  • 1 cebula
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 6 pomidorów
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Do garnka wlej ocet, 500 ml wody, dodaj cebulę, przyprawy oraz pokrojoną macierzankę wraz z natką. Zagotuj marynatę i ostudź. Mięso natrzyj solą i włóż do marynaty na 10 godzin. Pokrój boczek i podsmaż w garnku. Dodaj osuszone mięso i zrumień. Dorzuć obrane, pokrojone pomidory, wlej marynatę i duś około 1,5 godziny.

Autor: mateusz

0 komenatrzy

Podobne przepisy