Pasztet bakaliowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3049

Składniki:

  • 15 dag suszonych śliwek kalifornijskich
  • 15 dag suszonych fig
  • 15 dag suszonych moreli
  • 15 dag suszonych daktyli
  • 10 dag rodzynek
  • 1 cytryna
  • 6 łyżek miodu
  • kieliszek rumu
  • 1 łyżka masła
  • cukier puder
  • skórka z pomarańczy

Opis przygotowania:

Bakalie dobrze umyć i wydrążyć pestki z daktyli. Sparzyć skórkę z pomarańczy gorącą wodą i razem z innymi owocami zmielić w maszynce. Po zmieleniu dodać miód, kieliszek rumu oraz wycisnąć sok z cytryny. Na końcu dodać rodzynki i wymieszać masę. Następnie masę przełożyć do formy, oprószyć cukrem pudrem i włożyć na na 4 godziny do lodówki. Podawać lekko z chłodzony.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów