Wontony ze szpinakiem i kukurydzą w sosie chili

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 g szpinaku
  • 200 ml słodko-pikantnego sosu chili Tao Tao
  • 100 g papieru ryżowego
  • 100 g kukurydzy w zalewie
  • 15 g sera ricotta
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidorki cherry pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy i dodać do krojonych pomidorków wraz z pokruszonym drobno serem ricotta. Szpinak zalać 0,5 l lekko osolonej wody, zagotować, odcedzić i dodać do pozostałych składników. Dodać do tego również obrany oraz przepuszczony przez praskę czosnek, po czym wszystko doprawić do smaku pieprzem oraz solą i dokładnie wymieszać. Papier ryżowy wysmarować letnią wodą i nałożyć na niego wymieszane składniki. Całość zlepić i wrzucić do 1,5 l gotującej się wody. Gotować przez 4 minuty, potem odcedzić łyżką cedzakową i wyłożyć na talerz. Wszystko zalać gotowym sosem chili.

0 komentarzy

Podobne przepisy