Sałatka z pomarańczy, kopru naciowego i wiśni

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1085
Sałatka z pomarańczy, kopru naciowego i wiśni
fot. twelvetone12 / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 10 dag suszonych lub mrożonych wiśni
  • 2 pomarańcze
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 koper naciowy
  • 1 cebula
  • sól

Opis przygotowania:

Koper oraz pomarańcze umyć i osączyć z wody. Cebulę obrać ze skóry. Następnie koper naciowy z obraną cebulą zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Potem pokroić w plastry i wyłożyć na talerz. Wiśnie sparzyć 1 szklanką wrzącej wody, po czym dodać do pozostałych składników. Pomarańcze obrać ze skóry, podzielić na porcje i udekorować całą sałatkę.. Wszystko polać sokiem z limonki.

0 komenatrzy

Podobne przepisy