Jajka z krewetkami i kawiorem

(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2129
Jajka z krewetkami i kawiorem
Lohlih / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g mrożonych krewetek
  • 20 g kawioru z łososia
  • 6 jaj
  • pęczek zielonego koperku
  • sól

Opis przygotowania:

Krewetki rozmrozić, umyć, oczyścić z części niejadalnych, po czym zalać lekko osoloną wodą i zagotować. Zagotowane odcedzić. Koperek zielony umyć i osączyć z wody. Jajka zalać wodą, ugotować na twardo, potem odcedzić, obrać ze skorupek, oprószyć solą i posypać pokrojonym zielonym koperkiem.

0 komenatrzy

Podobne przepisy