Grzyby enoki z parmezanem i sosem sojowym

wd2005

Autor:

Przepisów: 3578

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 30 g grzybów enoki
  • 30 g parmezanu
  • 3 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 2 łyżki masła
  • natka zielonej pietruszki
  • 3 gałązki świeżego tymianku
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania

Grzyby, natkę pietruszki i tymianek umyć i osaczyć z wody. Następnie umyte grzyby zalać 1 l lekko osolonej wody, dodać masło, zagotować, odcedzić i wyłożyć na talerz. Dodać do tego pokrojony w plastry parmezan, po czym oprószyć pieprzem i pokrojoną drobno natką pietruszki. Całość polać sosem sojowym i udekorować gałązkami świeżego tymianku.

0 komentarzy

Podobne przepisy