Kurczak z krakersami i szpinakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1951
Kurczak z krakersami i szpinakiem
fot. ralph and jenny / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 10 płaskich krakersów
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 dymki ze szczypiorkiem
  • 2 pomidory
  • 1 cytryna
  • pęczek szpinaku

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Szpinak sparzyć 2 szklankami wrzącej wody i wyłożyć na talerz. Dymkę obrać ze skóry. Jedną pokroić drobno wraz ze szczypiorkiem i dodać do szpinaku, a drugą wyłożyć w całości. Piersi z kurczaka oprószyć solą, zalać 3 szklankami wody i ugotować do miękkości. Ugotowane odcedzić, rozdrobnić widelcem na małe kawałeczki i dodać do warzyw. Dodać do tego pokrojone w słomkę pomidory oraz krakersy. Wszystko udekorować pokrojoną cytryną.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów