Tosty francuskie z truskawkami i pomarańczą

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 20 g truskawek
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 pomarańcza
  • 1 łyżka cukru pudru
  • szczypta soli

Opis przygotowania

Truskawki oraz pomarańczę umyć i osączyć z wody. Następnie truskawki obrać z szypułek i pokroić w ćwiartki. Pomarańcze pokroić w cienkie plastry. Jajka roztrzepać widelcem na talerzu ze szczyptą soli, potem zanurzyć w nich chleb tostowy. Zanurzony chleb przełożyć na rozgrzany mocno olej na patelni i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażony osączyć z tłuszczu, wyłożyć na talerz i oprószyć cukrem pudrem. Dodać do tego pokrojone truskawki oraz pomarańczę.

0 komentarzy

Podobne przepisy