Dynia z wołowiną, orzechami i serem

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Dynia z wołowiną, orzechami i serem

    Dodane przez: arek

    loloieg / CC-BY-ND 2.0

Składniki

  • 400 g miąższu z dyni
  • 200 g łopatki wołowej bez kości
  • 200 g sera Apetina w zalewie solankowej
  • 5 dag pistacji
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • sól

Opis przygotowania

Dynię oraz mięso umyć i osączyć z wody. Następnie mięso oprószyć solą, zalać 3 szklankami wody i ugotować do miękkości. Ugotowane odcedzić i pokroić na kawałki. Dynię pokroić w dużą kostkę, zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować na półmiękko (nie rozgotowywać). Potem odcedzić i połączyć z gotowanym mięsem. Dodać do tego osączony z zalewy ser Apetina oraz pozbawione łupiny pistacje. Całość polać sosem sojowym.

0 komentarzy

Podobne przepisy