Dynia z wołowiną, orzechami i serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1825
Dynia z wołowiną, orzechami i serem
fot. loloieg / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 400 g miąższu z dyni
  • 200 g łopatki wołowej bez kości
  • 200 g sera Apetina w zalewie solankowej
  • 5 dag pistacji
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • sól

Opis przygotowania:

Dynię oraz mięso umyć i osączyć z wody. Następnie mięso oprószyć solą, zalać 3 szklankami wody i ugotować do miękkości. Ugotowane odcedzić i pokroić na kawałki. Dynię pokroić w dużą kostkę, zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować na półmiękko (nie rozgotowywać). Potem odcedzić i połączyć z gotowanym mięsem. Dodać do tego osączony z zalewy ser Apetina oraz pozbawione łupiny pistacje. Całość polać sosem sojowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów