Cebula z żółtkiem i wędzonym oscypkiem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Cebula z żółtkiem i wędzonym oscypkiem

    Dodane przez: iwona

    Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki

  • 20 g wędzonego oscypka
  • 2 duże cebule
  • 2 żółtka
  • garść szczawiu
  • sól

Opis przygotowania

Szczaw umyć i osączyć z wody. Cebule zalać lekko osoloną wodą i ugotować do miękkości ze skórą. Następnie odcedzić, przekroić na połowy i wyłożyć na talerz. Dodać do tego pokrojonego w cienkie plastry oscypka. Potem wyłożyć żółtko oraz liście szczawiu. Całość oprószyć szczyptą soli.

0 komentarzy

Podobne przepisy