Zapiekanka z ciasta francuskiego i pomidorów

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1595
Zapiekanka z ciasta francuskiego i pomidorów
fot. Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 15 dag parmezanu w plastrach
  • 4 łyżki oliwek czarnych w zalewie
  • 2 pomidory
  • 1 arkusz mrożonego ciasta francuskiego
  • 1/2 szklanki letniej wody
  • pęczek rukoli

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plastry. Ciasto francuskie rozmrozić, podzielić na porcje i zmoczyć letnią wodą. Nałożyć na nie pokrojone w plastry pomidory, posiekane drobno czarne oliwki, parmezan i całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni. Piec na złoty kolor. Upieczone wyciągnąć i przybrać rukolą.

0 komenatrzy

Podobne przepisy