Zapiekanka z ciasta francuskiego i pomidorów

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Zapiekanka z ciasta francuskiego i pomidorów

    Dodane przez: iwona

    Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki

  • 15 dag parmezanu w plastrach
  • 4 łyżki oliwek czarnych w zalewie
  • 2 pomidory
  • 1 arkusz mrożonego ciasta francuskiego
  • 1/2 szklanki letniej wody
  • pęczek rukoli

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plastry. Ciasto francuskie rozmrozić, podzielić na porcje i zmoczyć letnią wodą. Nałożyć na nie pokrojone w plastry pomidory, posiekane drobno czarne oliwki, parmezan i całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni. Piec na złoty kolor. Upieczone wyciągnąć i przybrać rukolą.

0 komentarzy

Podobne przepisy