Płatki kukurydziane zapiekane z serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2869
Płatki kukurydziane zapiekane z serem
fot. Ron Dollete / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 3 szklanki płatków kukurydzianych
  • 2 czerwone cebule
  • 2 papryki chili konserwowe
  • 2 łyżki śmietany kremówki
  • 1 szklanka tartego sera żółtego cheddar

Opis przygotowania:

Płatki kukurydziane przesypać do naczynia do zapiekania. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Paprykę konserwową pokroić w plastry, a część z niej pokropić w drobną kostkę. Następnie połowę pokrojonej cebuli oraz pokrojoną w kostkę paprykę konserwową przełożyć na płatki kukurydziane, po czym całość posypać tartym serem żółtym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 220 stopni i piec, do czasu, aż ser się rozpuści. Wtedy wyjąć z piekarnika i przełożyć na talerz. Kiedy potrawa trochę przestygnie, dodać śmietanę kremówkę, a potem posypać drugą połową pokrojonej cebuli oraz pokrojoną w plastry papryką konserwową.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów