Sałatka ziemniaczana z kalafiorem i śledziem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3680
Sałatka ziemniaczana z kalafiorem i śledziem
fot. Ron Dollete / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 0,5 kg ziemniaków
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 6 śledzi wiejskich w zalewie octowej
  • 2 łodygi selera naciowego
  • sól
  • pieprz świeżo zmielony

Opis przygotowania:

Warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Śledzie wiejskie osączyć z zalewy. Następnie ziemniaki zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować w mundurkach, odcedzić i pokroić ćwiartki. Kalafiora podzielić na różyczki i razem z pokrojoną łodygą selera ugotować do miękkości. Ugotowane odcedzić i dodać do ziemniaków. Dodać do tego osączone z zalewy śledzie i całość zalać jogurtem. Wszystko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów