Schab z pistacjami, ogórkami i fasolą

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 300 g schabu wieprzowego
  • 15 g białej fasoli Jaś
  • 5 dag tłuczonych pistacji
  • 4 łyżki oleju
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 kiszone ogórki
  • 1 jajko
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Fasolę białą zalać 1 l lekko osolonej wody i moczyć przez 4 godziny. Następnie ugotować w wodzie, w której się moczyła i odcedzić. Bułkę tartą zmieszać z tłuczonymi pistacjami. Jajko roztrzepać widelcem na talerzu. Schab umyć, osączyć z wody i podzielić na porcje. Oprószyć go pieprzem oraz solą i namoczyć w jajku, potem w bułce tartej z pistacjami. Mięso smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Usmażone osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerz. Dodać do tego pokrojone w plastry ogórki kiszone, ugotowana fasolę, a całość posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.

0 komentarzy

Podobne przepisy